Enavallen A-plan
15 augusti 2020
16:00

Referat: Enköpings SK FK - Fagersta Södra IK

Södra åkte till Enköping på lördagseftermiddagen i förhoppning om att knipa sinaförsta poäng i serien men det slutade med ytterligare en svidande förlust där hemmalaget vann rättvist med 4-0. Första halvlek va jämn inledningsvis där första rejäla chansen kom i den 16:e då ESK testar Sebbe Selin i södramålet som avvärjer snyggt. Man får även en dubbelchans i den 30:e minuten som Sebbe gör fina räddningar på. Ledningsmålet kommer i den 36:e minuten då ett skott letar sig in i bortre hörnet bakom Sebbe. ESK leder välförtjänt med 1-0 i halvtid.

Hemmalaget Enköping avgör matchen början på den andra halvlek då man gör både 2-0 och 3-0 på 3 minuter runt minut 50. Södra gör några byten för att skaka liv i manskapet men tyvärr hjälper inte det utan ESK gör 4-0 istället. Matchen slutar med klar hemmaseger. Det här var fjärde raka förlusten för Södra och fortfarande inga mål gjorda. ESK var klart bättre och var ett spelskickligt lag som förmodligen kommer att fajtas om tätplatserna i årets serie. Det är fortfarande 9 matcher kvar att spela så det är många poäng att spela om fortfarande. Nästa uppgift för Södra är på Lördag mot Fanna BK på hemmaplan.